3 причини да си набавим свежа спирулина за ежедневно ползване

Ако се интересувате от здравословно хранене и от супер продукти, които вече са достъпни и у нас, то можете да продължите да четете.

На следните редове ще се спрем на 3 причини да си набавим свежа спирулина за ежедневно ползване. На първо място нека да напомним какво е спирулина. Това миниатюрно водорасло, което е изградено от една клетка, а съществуването му датира от милиарди години. Спирулина съдържа много полезни вещества още тук, като минерали, аминокиселини и протеини, поради които успешно се включва, както в диета за отслабване и детоксикация, така и като заместител на месото и много млечни продукти.
3 причини да си набавим свежа спирулина за ежедневно ползване
Спирулина е силен имуностимулатор и като такъв не се препоръчва за хора с автоимунни заболявания. За останалите тя е силен биостимулант, витализатор и анстиоксидант. Обновява клетките и тонизира, наред с което подобрява кръвната картина, като намалява лошия холестол и не на последно място спомага извеждането на вредните тежки метали от организма. Второто предимство на този вид супер храна е, че се усвоява лесно от човешкия организъм, поради лесно пробиваемата клетъчна стена. За разлика от нея, по-висшите растения, като например магданозът, който също е богат на много полезни съставки, които обаче не се усвояват лесно, поради здравата клетъчна стена.

Така спирулината се превръща в супер храна от първите редици, все по-търсена в Европа в последните десетилетия. Колкото по-малка е обработката на водораслото, толкова повече полезни вещества могат да се приемат с него. За това свежата спирулина е за препоръчване, пред прахообразната или тази на таблетки. Откъде да намерим водораслото в свеж вид? В страниците на spirulina.bg се предлага живия продукт, произведен в био ферма в България, с което причините да се сдобием с такъв стават много повече. Вижте още за това как се съхранява и как е най-добре да се употребява и преценете.