Видове вина, предлагани в средиземноморски ресторант

Видове вина, предлагани в средиземноморски ресторант

Всеки средиземноморски ресторант ще ви предложи богата селекция от качествени и внимателно подбрани вина. Тук са белите вина и розета, които могат да съдействат за неповторимия вкус на средиземноморското ястие, което сте избрали.

Съчетаването на вино с ястие в някой средиземноморски ресторант не е случайно. Всеки знае, че хубавата храна върви с доброто питие, а какво по-качествено питие от отличните алкохолни продукти, предлагани в някой от средиземноморските ресторанти. Но кое от всички първокачествени вина, които са на разположение там, да поръчате? Тук ще ви помогнем да направите своя избор.

С какво ястие да съчетаем вината в един средиземноморски ресторант?

Към свежите и здравословни предястие можете да подберете леките минерални вина, които са много подходящи за летния сезон. Такова например е минералното розе Греус, произведено от винената изба Тохун в черноморския град Поморие. То би представлявало прекрасна комбинация с патладжанов гратен, пармезан и моцарела. Има вкус на горски ягоди и определено си заслужава да го опитате.

Ако предпочитате бялото вино Шардоне, което произхожда от Бургундия, бихте могли да го съчетаете сполучливо с кюфтетата от киноа и пармезан или със спаначените кюфтета. Същото важи и за бялото вино Гевюрц траминер от Тиролския район, което е искрящо и с отличен дълготраен вкус.

Друго предложение е да съчетаете летните леки предястия с червено вино Гъмза, което се сервира леко охладено. То е произведено от традиционен български сорт грозде и цветът му е черешово-червен. То би било чудесен завършен на всяко месно ястие, което бихте си поръчали за вечеря в ресторанта.

Във винения лист освен вина, ще намерите и различни видове шанпанско, като италианското Валдо Просеко Екстра Драй Тревизо, френското Моет Шандон Империал Брут, което представлява жива легенда, френското изискано шампанско Кристал Брут и много други.

Наред с всички алкохолни напитки и вина, можете да опитате и натуралните сокове и безалкохолните напитки, достъпни в ресторанта, който посещавате.